De Grote Kerstkaartenactie groter en actueler dan ooit! Het Nationaal Ouderenfonds, PostNL en Kidsweek staan versteld van de massale aandacht voor de zesde editie van De Grote Kerstkaartenactie. Zeker dit jaar wordt een kaartje extra gewaardeerd door ouderen die vanwege het coronavirus minder contact hebben met hun dierbaren en vaak ook opzien tegen de feestdagen.

Een kerstkaart is onmisbaar voor een decembergevoel, blijkt uit een enquête onder 55-plussers van het Nationaal Ouderenfonds. Dit jaar gaan ook maar liefst 2.000 scholen met hun leerlingen voor ouderen aan de slag, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Bij het Nationaal Ouderenfonds stromen de kaarten inmiddels binnen.

Wat betekent een kerstkaart?

In deze video vertellen Meneer Torn en Mevrouw Hulshoff Dalstra, twee leerlingen uit de klas van juffrouw Sonja en jouw postbezorger waarom zij een kerstkaart belangrijk vinden, juist nu.

Zelf brengen of insturen: iedereen kan meedoen

Het Ouderenfonds roept heel Nederland op om kerstkaarten te schrijven. Anders dan voorgaande jaren kunnen mensen kiezen: of de kaarten zelf in de buurt bezorgen bij eenzame ouderen of deze naar het Ouderenfonds sturen. Het Ouderenfonds verstuurt in samenwerking met PostNL de kaarten naar woonzorgcentra waar ze uitgedeeld worden. Kerstkaarten kunnen ingestuurd worden tot en met 15 december 2020 naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort. Scholen hebben een lespakket ontvangen met materiaal via Kidsweek. Ook bedrijven kunnen zich inzetten door kerstkaarten te schrijven met alle medewerkers.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!