Young &  Connected, uitgever van Kidsweek, 7Days en Samsam is per direct op zoek naar een online marketeer. In deze veelzijdige functie ben je een van de eerste aanspreekpunten voor alles wat met online te maken heeft en fungeer je als schakel tussen redactie, IT, sales, marketing en externe partijen. Je analyseert, adviseert, maar voert ook zelf uit. Je weet bijvoorbeeld de wensen van marketing en redactie voor een nieuwe website/tool/app te vertalen naar technische vereisten zodat IT en externe partijen hiermee aan de slag kunnen. Maar je bent ook niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en zelf kleine bugs op te lossen of een keer een losse WordPress-website te maken. Je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op digitaal vlak en weet deze te vertalen naar nieuwe mogelijkheden voor onze titels. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verhogen van traffic naar onze websites. Je analyseert hoe onze content presteert en gaat continu op zoek naar manieren om onze online en social kanalen naar een hoger niveau te tillen. Hiervoor werk je nauw samen met de redactie die de eigen content maakt en sales die content van adverteerders aanlevert.

Tot slot, ben je zelf verantwoordelijk voor de online wervingscampagnes voor abonnementen van de verschillende titels (via o.a. Adwords en Facebook advertising), hiervoor ben je continu op zoek naar de hoogste CTR en de laagste CPA. 

Tot slot, ben je verantwoordelijk voor de online wervingscampagnes voor abonnementen van de verschillende titels, hiervoor ben je continu op zoek naar de hoogste CTR en de laagste CPA. 

Je werkt in deze functie nauw samen met Redactie, Sales, IT en verschillende externe partijen. 

Wat zoeken we?  

  • HBO/WO werk- en denkniveau  
  • Minimaal 3 jaar online marketing werkervaring. Ervaring bij een uitgeverij en/of met kinderen/jongeren doelgroep is een pre. 
  • Je houdt ervan om te werken in een dynamische omgeving en bent flexibel  
  • Je bent analytisch sterk 
  • Je hebt up-to-date kennis en recente ervaring met SEO, SEA/adwords, web analytics,  facebook advertising en e-mailmarketing 
  • Ervaring met Google tagmanager, HTML, CSS, Drupal en Wordpress is een pre. 

Wat bieden we? 

  • Een team met enthousiaste en gedreven collega’s 
  • Veel vrijheid om de functie naar je eigen hand te zetten 
  • Een werkplek in het centrum van Amsterdam, in een van de nieuwste creatieve hotspots van de stad: Capital C 
  • Een fulltime-functie (36 uur) met een marktconform salaris 

In deze functie rapporteer je aan de Marketing Director en werk je samen in een team met 2 andere marketeers en de online coördinator.

Over Young & Connected 

Young & Connected B.V. (onderdeel van Sijthoff Media, waar o.a. ook Binnenlands Bestuur, Adformatie en AG Connect deel van uitmaken) is een multimediale uitgever van onder meer Kidsweek, 7Days en Samsam met 38 enthousiaste en betrokken medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in content gericht op kinderen en jongeren in de vorm van weekkranten,  custom publishing uitgaven, websites, nieuwsbrieven, boeken, lesmateriaal, apps en events. De merken Kidsweek en Samsam richt zich op de doelgroep kinderen van 6 t/m 12 jaar en het merk 7Days is voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Wekelijks lezen ruim 200.000 kinderen onze kranten en 175.000 unieke bezoekers komen maandelijks op onze websites. In het basisonderwijs is Young & Connected ook actief op 3000 basisscholen met een lesmethode begrijpend lezen, mediawijsheid en burgerschap voor kinderen in groep 4 t/m 8.   

Interesse? 

Stuur je cv en motivatie voor 11 februari naar marketing@yandc.nl tav Floor Denekamp